Асеновградчанинът Ангел Караматев, ужилил приятелката си с близо 35 000 лева,

...
Асеновградчанинът Ангел Караматев, ужилил приятелката си с близо 35 000 лева,
Коментари Харесай

Пловдивският Ястребовски, завлякъл жена с 35 бона, отрича обвинението

Асеновградчанинът Ангел Караматев, ужилил приятелката си с близо 35 000 лв., не се призна за отговорен и процесът против него ще протече по общия ред. Днес делото започва изначало в Пловдивския областен съд, откакто беше върнато от по-горната инстанция за ново разглеждане от различен състав.
Прочетете още
Преди съвсем година - на 31 май 2022 година Караматев получи наказване от 2 години и 6 месеца отнемане от независимост, при първичен общ режим. Магистратите дефинираха също, че обвинения би трябвало да заплати сумата от близо 36 000 лв. на потърпевшата Атанаска Спасова, както и 250 лв. на Министерство на вътрешните работи, 1420 на съда и 60 лв. разходи по делото.

На 24 март тази година, Окръжният съд под тепетата анулира наложената му присъда от първоинстанционния съд. Въззивната инстанция е установила, че при разглеждане на делото са позволени основни, отстраними процесуални нарушавания. Окръжните магистрати са разкрили куп пороци при установяване на присъдата и липса на безапелационни претекстове към нея, като са решили, че делото би трябвало да се върне за ново разглеждане.

В правосъдната зала Караматев, станал прочут като пловдивският Ястребовски, още веднъж не се призна за отговорен и пожела процесът да протече по общия ред. Така на процедура свички очевидци по делото ще бъдат разпитани отначало.

Процесът всъщност започва на 20 юни.

Обвинението против Ангел Караматев е, че в интервала от 29.03.2018г. до 14.06.2018г. е лъгал Атанаска Спасова, че се нуждае от разнообразни суми пари, златни предмети и мобилни телефони, като с това предизвикал на нея, родителите ѝ и нейна другарка имотна щета в размер общо на  36 493,07 лева

Ангел и Атанаска се срещнали посредством интернет уебсайт за запознанства. Започнали връзка, като Караматев се показал с името Александър и твърдял, че има охранителна компания, което нямало нищо общо с действителността. Постепенно се сближил с Атанаска и почнали да се виждат всеки ден като имали „ загадка ” връзка. При една от срещите им Караматев казвал, че има бизнес връзки с богат чужденец, който имал желание да развива дейност  в България и трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане и че му е нужен безценен мобилен телефон. Друг път, споделил че би трябвало да събере сума от 10000 лева за лекуване на дете на негов другар в чужбина. В следствие декларирал на Атанаска, че заради срещите си с нея е прекратил контракт с охранявано от компанията му лице и следва да заплати наказателна клауза в размер на 13 000 лева Друга неистина била, че е иманяр и че с цел да проработи металотърсача  му е належащо несъмнено количество злато.

По този метод, поддържал подвеждане у дамата, като лъжейки я за избрани обстоятелства и условия получавал пари и движимости със забележителна стойност,  освен от нея, а  в случаите, когато тя нямала нужните средства я карал да желала разнообразни суми от нейните родители и приятелки.

Предишното произвеждане протече по общия ред с разпити на всички, като Караматев отхвърли да признае виновността си. Ако в този момент обаче реши да признае обстоятелствата и събитията в обвинителния акт, той ще може да си издейства присъда понижена с 1/3 от наложената.

Предвиденото от закона наказване за сходен жанр закононарушения е от 1 до 6 години.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР